Home

Nu.nl meldt dat steeds meer “goedkope” Duitse stroom naar Nederland wordt geëxporteerd . Het economisch bureau van ABN Amro vreest dat door goedkope Duitse import, “groene” investeringen in Nederland niet door kunnen gaan door lage energieprijzen en opbrengsten voor energiemaatschappijen. Ik wil de Duitse belasting betaler  juist bedanken. Als groenestroom goedkoper (en zonder geld van de Nederlandse belastingbetaler) uit het buitenland kan worden gehaald, dan kan het Nederlandse belastinggeld aan andere, nuttige, investeringen worden besteed (er is al over capaciteit). Als CO2 een globaal probleem is, dan hoeft het immers niet perse in Nederland te worden geproduceerd.  Als Duitsland besluit dat zij subsidie wil betalen om vervolgens die stroom tegen minimum prijzen te exporteren, dan is de Nederlandse burger gek als ze geen dankeschön zegt en CO2 certificaten koopt om zo de CO2 uitstoot te compenseren. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.